Plato data-intelligentie.
Verticaal zoeken & Ai.

Titelrace in de Premier League

Datum:

De titelrace van de Premier League is net zo dichtbij als altijd en gaat zijn laatste act in. Manchester City won hun meest recente wedstrijd in de competitie, terwijl Arsenal en Liverpool lijken te herstellen van tegenslagen in de competitie. Hier is een overzicht van hun actie.

Manchester City versus Luton Town: 13 april

City oefende de volledige controle uit in hun 5-1 overwinning tegen Luton. Ze registreerden maar liefst 37 schoten, waarvan 13 op doel. Een Luton-speler scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar dan in zijn net. In de tweede minuut maakte City-speler Erling Haaland een acrobatische poging richting het hoofd van Luton-verdediger Daiki Hashioka, waardoor het in het doel terechtkwam.

City bleef het Luton-doelpunt bespioneren, maar brak pas in de 64e minuut door. Hier sloeg Mateo Kovaฤiฤ‡ met kracht en precisie een halve volley net binnen het strafschopgebied om de stand op 2-0 te brengen. Toen gingen de sluizen open.

In de 76e minuut zette Haaland een strafschop om, en tien minuten later danste Jรฉrรฉmy Doku tussen twee verdedigers voordat hij met zijn schot een derde nootmuskaat maakte. Dit bracht de stand op 4-1, want Ross Barkley kreeg er in de 81e minuut รฉรฉn terug voor Luton.

Uiteindelijk scoorde Joลกko Gvardiol in de 93e minuut van buiten het strafschopgebied, waardoor de eindstand op 5-1 kwam.

Liverpool versus Fulham: 21 april

Liverpool opende de score in de 32e minuut via Trent Alexander-Arnold. De Engelse International plaatste een vrije trap in de linkerbovenhoek, voorbij de uitgestrekte armen van Bernd Leno.

Ondanks de controle van Liverpool over het balbezit trok Fulham er vlak voor rust รฉรฉn terug. Vleugelverdediger Timothy Castagne schoot na een reeks afbuigingen een losse bal in het strafschopgebied naar de verre paal en bracht de stand op 1-1.

Liverpool herwon de leiding in de 53e minuut toen Ryan Gravenberch van buiten het strafschopgebied op de rechterkant van het doel schoot na een omzet van Fulham. Liverpool zou hun overwinning in de 72e minuut afronden. Diogo Jota rende achter de verdediging van Fulham naar binnen en vuurde een schot af dat Leno's handschoenen prikte voordat hij in het net rolde.

Arsenal versus Chelsea: 23 april

Voetbalclub Arsenal maakte het dinsdag gemakkelijk tegen crosstown-rivaal Chelsea. Een 5-0 overwinning bracht hen naar de top van de Premier League met 77 punten na 34 wedstrijden.

Het feest van The Gunners begon in de vierde minuut. Leandro Trossard vuurde een schot met links nauwkeurig af, mikte op de eerste paal en overrompelde Chelsea-doelman ฤorฤ‘e Petroviฤ‡.

Arsenal opende vervolgens de sluizen in de tweede helft, waarbij Ben White in de 52e minuut een goed geplaatst linksbenig schot van net buiten het zesmetergebied langs Petroviฤ‡ stuurde.

Vijf minuten later schoot Kai Havertz een schot boven een duikende Petroviฤ‡ nadat hij een precieze steekbal van Martin ร˜degaard had bereikt. Havertz breidde zijn score uit in de 65e minuut toen hij snel door een zee van verdedigers naar de eerste paal schoot en op de stip bleef staan.

De kers op deze uitstekende prestatie van Arsenal kwam in de 70e minuut. ร˜degaard gaf een pass naar een rennende Ben White, die de bal voor de eerste keer op de volley tikte en Petroviฤ‡ daarbij lobde om misschien wel het mooiste doelpunt van de avond te scoren. White was een en al glimlach toen hij teamgenoot Declan Rice omhelsde tijdens de viering, misschien gedeeltelijk omdat hij zeker van plan was die bal over te steken.

Bedankt voor het afstemmen op onze berichtgeving over de titelrace van de Premier League.

Bijhouden Het spelhuis volgende week verdere berichtgeving over de Premier League.

Voor dekking op eSports, En andere sport-, kijk dan zeker eens bij onze hoofdpagina.